Asociatia pentru Educatie, Turism si Mediu este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2003, avand drept scop identificarea si imbunatatirea performantei de mediu a organizatiilor prin reducerea impactului si riscurilor de mediu.

Prin scopul si activitatea pe care o desfasoara, asociatia promoveaza turismul romanesc de si pentru tineret, deschiderea si dialogul intre tineri, contribuie la dezvoltarea turismului si ecologiei in tara noastra si la orientarea profesionala spre domeniul turismului.

Obiectivele asociatiei


Asociatia pentru Educatie, Turism si Mediu are urmatoarele obiective, conform statutului:

 • dezvoltarea si practicarea turismului si ecologiei in formele sale cele mai variate
 • organizarea de simpozioane, conferinte, colocvii, expozitii, proiectii filme si diapozitive, excursii, drumetii, etc
 • organizarea si participarea la actiuni de refacere si protectia mediului inconjurator, a florei si faunei, inclusiv curatenia pe traseele turstice si in locurile de campare
 • construirea, instalarea, intretinerea refugiilor si a cabanelor de munte, respectand legislatia romana in vigoare
 • marcarea, remarcarea si trasarea de noi trasee turistice
 • scoala de calificare si perfectionare ghizi pentru persoanele inscrise in cadrul Asociatiei
 • conducerea cu persoane calificate a grupurilor de turisti atunci cand acestea solicita sprijinul Asociatiei
 • schimburi de experienta cu alte organizatii de profil din tara si strainatate
 • organizarea si participarea la competitii sportive specific montane (turism sportiv, alpinism, salvamont, orientare, speologie)
 • incurajarea educatiei prin turism
 • dezvoltarea comunicarii intre tineri, intre tineri si societate
 • promovarea unei vieti individuale sanatoase
 • dezvoltarea tuturor formelor de turism: montan, nautic, alpinism, ciclo turism, etc
 • promovarea programelor ecologice de aparare a naturii
 • obtinerea de facilitati pentru mebrii Asociatiei, formarea unui mecanism prin care resursele financiare si/sau de oricare natura sa fie utilizate eficient in folosul tinerilor.

Prin activitatea ei Asociatia vizeaza: identificarea, elaborarea si implementarea de programe cu caracter ecologic (cultura ecologica fiind foarte scazuta in prezent), sportiv-turistic, dezvoltarea societatii civile si democratiei in randul tinerilor intreprinderea actiunilor menite sa promoveze proiectele de mediu, identificarea si obtinerea surselor de finantare pentru asigurarea unui cadru propice elaborarii proiectelor de mediu.
Asociatia pentru Educatie, Turism si Mediu isi propune sa construiasca punti de legatura intre administratia locala si unitatile de invatamant, in vederea dezvoltarii unei societati durabile si are ca punct de pornire respectul pentru mediul natural de care beneficiem cu totii si pe care il vor mosteni si generatiile viitoare. Trebuie sa intelegem ca orice actiune a noastra in relatia cu mediul in care traim este importanta, de aceea politica in domeniul mediului nu are sanse fara sprijinul populatiei si al organizatiilor non-guvernamentale. Experienta intareste ideea ca politica in domeniul mediului se va lovi si in viitor de conflictul de interese dintre ecologie si unele sectoare economice.
Valorificarea atractiilor turistice din diferite zone ale tarii poate contribui la cresterea economica a unor centre aflate in declin, prin favorizarea aparitiei si dezvoltarii firmelor locale, transformand areale cu competitivitate economica scazuta in zone atractive pentru investitori.
Totodata, Asociatia sprijina categoriile sociale defavorizate (ex. copii, tineri, batrani, precum si minoritatile de orice tip) incercand reintegrarea acestora in societate prin diferite activitati (ex. activitatea de voluntariat) si isi propune concentrarea activitatilor desfasurate pentru o mai buna protectie a mediului prin educatie ecologica.
De asemenea, Asociatia pentru Educatie, Turism si Mediu se implica in sustinerea progresului cultural si tehnologic, in promovarea sanatatii fizice si psihice prin activitati sportive, in protejarea mediului inconjurator si al naturii prin sporirea si diversificarea cunostintelor despre acesta. Tocmai de aceea trebuie sa actionam impreuna pentru prevenirea poluarii, mentinerea unui mediu curat si pentru ameliorarea calitatii acestuia.

Proiect aflat in desfasurare - "Bucatarie traditionala si mestesuguri pe plaiuri moldovenesti"


Perioada de derulare: iunie 2012- iunie 2013.

Obiectivul proiectului il reprezinta promovarea regiunii de dezvoltare Nord-Est prin prezentarea vestitei bucatarii moldovenesti si a obiectelor de artizanat traditionale realizate cu mare arta de mestesugarii locali din judetele Neamt, Iasi si Bacau (localitatile: Raducaneni, Poiana, Deleni, Belcesti, Sabaoani, Pipirig, Asau, Agas, Brusturoasa, Palanca, Ghimes-Faget).
Proiectul prevede activitati de promovare prin metode precum: marketing-ul direct (3.700 bucati DVD-uri, 9.000 bucati pliante, 3.700 bucati ghiduri turistice, 3.700 bucati linguri din lemn, 3.700 bucati sorturi de bucatarie, 3.700 bucati carnetele cu spira metalica, 3.700 bucati tricouri), campanie outdoor (bannere), materiale video audio care vor avea rolul de a prezenta atat proiectul cat si obiectivele turistice, publicitate (publicare articole de presa, ce promoveaza proiectul, panouri publicitare cu descrierea investitiei propusa in comunele luate in vedere si recolantarea acestora cu descrierea investitiei realizata la finalizarea proiectului), creare website, pagina Facebook.